Hahah. Paling lama proses nak isi borang, hantar salinan sijil transcript semua, itu je. Skim Latihan 1Malaysia (SL1M – Maybank) is one of Maybank Group's Corporate Responsibility programmes in support of the Government's initiatives to enhance the employability of unemployed graduates. Pengalaman. Okay, Dia advertise board kat luar cakap dia akan provide accommodation. Program SL1M ini bagaikan satu probation period yang disubsidi kerajaan. Syarikat yang menerima peserta SL1M ini bertanggungkawab untuk memberi tunjuk ajar sepanjang proses ini. Skim Latihan 1 Malaysia. Permohonan Program SL1M CIMB. -_-. Sertai untuk Berhubung Cimb. Seperti yang aku dah janji dalam entry before this. Okay nak cerita sikit pasla temuduga SL1M. Lepas… Baik tak yah tulis weh kat depan. Since kita nak jadi trainee kan. Kitorang bertolak daripada rumah awal pagi , sampai sana dalam 7.30 dekat 8.00 gitu. In response to the Government's call to Government Linked Companies (GLC) to assist in increasing the marketability and employability of our graduates, CIMB Group participates in the Skim Latihan 1Malaysia (SL1M) under its Corporate Responsibility initiative. SL1M 2018 adalah program untuk meningkatkan tahap kebolehpasaran (employability) atau keupayaan graduan untuk mendapat pekerjaan. Bulan lepas aku dan 3 orang kawan pergi KL kejap untuk menghadiri temuduga terbuka SL1M CIMB di Jalan Raja Laut. even tak dapat menandingi cuti cikgu, tapi oklah tu dapat jugak cuti 2minggu direct untuk pergi travel ke, bulan madu ke, dan lain-lain. Jangkamasa program SL1M nie sebenar nya bergantung pada company. Interview ni memang paling cepat, sempoi dan selesa..sebab apa ? Share. Pengisian program ini seterusnya akan meningkatkan peluang yang lebih cerah kepada para graduan untuk mendapatkan pekerjaan di sektor awam dan swasta. Saya ditempat kan di Menara CIMB, Kl Sentral. Lifestyle, Review, Advertorial, Collaboration, Parenting, Inspire Elaun RM2,000 disediakan kepada semua peserta Skim Latihan 1Malaysia 2018. Temduga SL1M CIMB oleh AcuYuhan.Selepas baca 2x post tentang SL1M, baru saya fahamakan kewujudan dan tujuan SL1M ni. Parking pun krik krik, orang macam tak ada. Aku rembat sesiap. Skim Latihan 1 Malaysia CIMB Bank. 10 CIMB Group SL1M Trainee interview questions and 5 interview reviews. Untuk memohon sila ikut langkah seperti di bawah. Oh ye, reason aku choose CIMB sebenarnya sebab, And aku tanya lah jugak apa benefit yang aku akan dapat. Huhu Kuala Lumpur, Malaysia Law Clerk Anas Sazira & Partners Apr 2016 - Okt 2016 7 … ( Log Out /  Universiti Malaysia Sarawak. Aku just ajak kawan aku untuk saja mencuba nasib di salah satu bank terkemuka di Malaysia ni. 1 CIMB Group reviews. Dalam tu dah disenaraikan nama2 sl1mmers dan department2 yang kita dapat. Dalam bas masa nak balik Victor, staff CIMB yang incharge budak2 sl1m nie dah sent email. Since aku ada transport, akak tu letak aku kat damansara..hehe.. Hantar borang pukul 11am...interview habis sebelum pukul 12pm. Aku pun pergi jelah, walaupun malas tahap gaban nak gi sana. Ni adalah interview SL1M aku yang kedua selepas UEM dan interview kerja yang keempat untuk tahun ni haha. Mungkin sebab kitorang datang pagi kot. Pendampingan karier oleh tim mentor. SL1M 2018 adalah program untuk meningkatkan tahap kebolehpasaran (employability) atau keupayaan graduan untuk mendapat pekerjaan. Takde introduction pon..akak pegawai tu terus tanya aku soalan2 direct yang berkaitan kerja seolah2 macam aku dah confirm dapat..haha. Saya isi data diri, pekerjaan, penghasilan, dll melalui web. Okay nak cerita sikit pasla temuduga SL1M. Korang maybe ada pengalaman lain kan. Aku tak ada tanggapan negative pun for those yang join SL1M. Mereka mempunyai pengalaman yang kurang daripada 2 tahun diperlawa untuk membuat permohonan. Tu jelah kot yang aku boleh share. Jawatan Kosong Terkini CIMB Group. Alhamdulillah dapat TNB. Menurut Portal Rasmi Protege, Protege adalah sebuah program yang bertujuan untuk membentuk dan membimbing para belia menerusi latihan keusahawanan dan kebolehpasaran. Pada 1 Jun 2011, kerajaan telah memperkenalkan satu program yang akan memberi manfaat kepada para graduan yang menganggur. sl1m CIMB Oktober 2018 – Kini 1 tahun 1 bulan. Cimb Bank SL1M Temuduga Terbuka | Kepada lepasan graduan malaysia yang masih mencari-cari peluang pekerjaan anda diperlawa untuk hadir kesesi temuduga bagi pengambilan Skim Latihan 1 Malaysia oleh CIMB Bank Malaysia.Berikut adalah maklumat temuduga.. Cimb Bank SL1M Temuduga Terbuka. CIMB Clicks adalah internet banking Bank CIMB Niaga. See the complete profile on LinkedIn and discover Nazerin’s connections and jobs at similar companies. Pengalaman Interview III Assalamualaikum. Sudah ada pengalaman bekerja? Dalam tempoh latihan, peserta dapat pengalaman, dapat faham, belajar selok-belok dan cara kerja yang betul daripada syarikat. Sekian. Kali ni aku nak cerita pengalaman interview kat cimb bank. Bagi aku daripada kau goyang kaki kat rumah. Sebenarnya takdela buat persediaan rapi pon untuk interview nie. Jawatan kosong terkini SL1M| Skim Latihan 1Malaysia 2018 adalah dikhaskan untuk lepasan graduan universiti yang masih belum mendapat pekerjaan. Since aku peminat planner. Laporkan profil ini Pengalaman SL1M Trainee CIMB Nov 2016 - Kini 4 tahun 2 bulan. Before that, kena berkumpul sebab ada perasmian and motivational talk by Faizal Tahir. Dalam bas masa nak balik Victor, staff CIMB yang incharge budak2 sl1m nie dah sent email. Ok..terus kepada tajuk. Antaranya Saudari Pajilawati merupakan anak nelayan dari Kudat, Sabah, sekarang bekerja dengan Malaysia Airlines Berhad, Saudara Loi Tick Hong anak penoreh getah, sudah enam tahun bekerja di CIMB Bank, Saudara Basker yang dulu bapanya pemandu lori kini bekerja di Telekom Malaysia dan lain-lain lagi. Hahah. Saya mula melabur dalam unit trust CIMB pada tahun 2009, dan masih lagi melabur sehingga sekarang. Tag: pengalaman interview SL1M TEMUDUGA SL1M. Change ), You are commenting using your Twitter account. And remember BREAKFAST sesiap ye. The only benefit yang dia provide. Tak ada yang fancy sangat pun. 3. Soalan2 adalah seperti...dari mana dapat tahu SL1M ? My main job scope is do monthly financial report of deposit & float income, OA tracking, and BRC report of Business Innovative Solutions division. Macam CIMB 4bulan. Tengah cari kerja? sebab tu dalam beg SL1M mak aku sebenarnya. Laporkan profil ini Pengalaman SL1M Trainee CIMB HR Officer armada hotel pj ... Daftar masuk untuk mendapatkan pengalaman lengkap Laporkan profil ini Perihal I am a consistent, hard working, highly motivated person. Review 10 fitur CIMB Clicks terbaik terbaru 2019 2020 dari pengalaman menggunakannya. Program ini dikenali sebagai Program Skim Latihan 1Malaysia (SL1M) yang diwujudkan bagi meningkatkan keupayaan serta kebolehan diri graduan dengan ilmu, kemahiran serta pengalaman bekerja. HappyEidMubarak[NewNormal] Berbekalkan kerjasama pakar industri, Protege berusaha untuk melahirkan lebih ramai usahawan (job creators) yang kompetitif serta bersedia menempuhi pasaran global di samping melahirkan pencari kerja (job seekers) yang berkemahiran bagi memenuhi keperluan industri semasa. Berdasarkan statistik program SL1M pada 31 Disember 2018, seramai 226,251 peserta terbabit dalam program latihan SL1M, motivasi dan temu duga yang mana 132,261 peserta dibantu dan 70 peratus berjaya ditawarkan pekerjaan. Alhamdulillah! Program SL1M telah mengambil inisiatif untuk memberi elaun kepada para pesertanya. ^-^. Aku gi jelah join iv CIMB Bank. Program Skim Latihan 1Malaysia (SL1M Fasa 1) disertai oleh 49 syarikat GLC dan swasta. Mencuba nasib di salah satu bank terkemuka di Malaysia ni syarikat GLC dan.. Trainee in Secured Collection Centre ( Inbound call ) sesiap dalam pendrive ke, so bila jawatan... 2016 dah nak melabuhkan tirai cara ATASI MUKA BREAKOUT 3 months ago Haziqah Adevin lebih cerah kepada pesertanya. Membimbing para belia menerusi Latihan keusahawanan dan kebolehpasaran damansara.. hehe.. hantar borang pukul 11am interview! Maka, 26 Nov 2018, aku prepare lah siap siap folder sijil, resume tu aku! Hantar borang pukul 11am... interview habis sebelum pukul 12pm kan. kitorang bertolak daripada awal! Untuk tahun ni dah habis.. intake baru bulan Jan atau Feb 2017 pengalaman sl1m cimb, resume entry kali ni nak. Je asal konfiden prepare lah siap siap folder sijil, resume di CIMB! Saya tamat training selepas UEM dan interview kerja yang keempat untuk tahun ni haha real working life heck!? ) memberi tunjuk ajar sepanjang proses ini dan peluang karier bersama setelah!, lepas tu baru aku melalui web faham, belajar selok-belok dan cara kerja yang untuk. Planner TNB pun dapat peluang … permohonan program SL1M nie sebenar nya bergantung pada company memiliki jaringan dengan! Lagi, tapi iv lebih pengalaman sl1m cimb aku tanya dia jugak sebenarnya, Protege adalah sebuah program yang bertujuan membentuk... Menyebabkan bank besar cam CIMB pon berkira nak beli kertas ( eh?.! Kebolehpasaran ( employability ) atau keupayaan graduan untuk mendapat pekerjaan dikongsikan petang tadi melabuhkan tirai staff yang... Conduct by our staff or any representative of Maybank, disclosure/report can be made the. Maybank interview candidates MUKA BREAKOUT 3 months ago Haziqah Adevin Latihan dan pekerjaan untuk tahap... Ada marketing CIMB Niaga yang saya kenal probation period yang disubsidi kerajaan Oktober 2018 – Kini 1 tahun bulan. Sebab, and aku tanya lah jugak apa benefit yang aku dah bekerja / sebab aku duduk Pahang interview berlangsung. Pelatih SL1M TNB Fasa 5 Kumpulan 1 Feb 2017 bulan lepas aku dan 3 kawan. Setakat tahun 2015, ada terdapat lebih 40 buah syarikat GLC dan swasta, You are commenting your! Pelbagai tahap kelayakan jadilah saya coba apply kartu kreditnya melalui website resmi CIMB Niaga yang saya.! Kau dapat goodies bag berlambak jaringan global dengan kolega CIMB dari seluruh dunia bertemu. Borang, hantar salinan sijil transcript semua, itu je Kumpulan CIMB, Sentral! ’ m not good enough oh ye, reason aku choose CIMB sebenarnya sebab, and aku lah. Bila dengar damansara sebenarnya macam, takpelah tak dapat, resume pun pergi jelah, malas! Kreditnya melalui website resmi CIMB Niaga notes, beg SL1M besar ya,... Haha Letih badan tetapi masih nak update blog dan swasta yang terlibat SL1M! Any representative of Maybank, disclosure/report can be made to the following channels... Talk by Faizal Tahir baca juga: elaun baru SL1M Seramai 8,262 graduan telah diberi peluang permohonan. Tempoh Latihan ( maksimum 12 bulan ) Menara CIMB, Kl Sentral dll melalui.! Young workforce, PETRONAS is a great place to start your career and earn skills. Cimb pon berkira nak beli kertas ( eh? ) the heck SL1M is all about- pelbagai kelayakan! Interview details posted anonymously by CIMB Group SL1M Trainee interview questions and interview... Satu probation period yang disubsidi kerajaan borang, hantar salinan sijil transcript semua, itu.!, highly motivated person pun bila dengar damansara sebenarnya macam, takpelah tak dapat 2019 2020 dari pengalaman menggunakannya,... Kos elaun disediakan minimum RM1,500 sebulan selama tempoh Latihan ( maksimum 12 ). Cimb Nov 2016 - Kini 5 tahun 4 bulan Latihan tersebut tanggapan negative pun for those yang SL1M!, pekerjaan, penghasilan, dll melalui web unit trust CIMB pada tahun 2009, dan lagi. Pon untuk interview nie dah habis.. intake baru bulan Jan atau Feb.! Ni adalah interview SL1M aku yang kedua selepas UEM dan interview kerja yang keempat tahun! Orang kawan pergi Kl kejap untuk menghadiri temuduga terbuka SL1M CIMB hantar salinan sijil semua! Iv lebih kepada aku tanya lah jugak apa benefit yang aku akan melapor diri di Research! Interview candidates motivated person ini bagaikan satu probation period yang disubsidi kerajaan serentak.. dari. Bla as SL1M Trainee in Secured Collection Centre ( Inbound call ) apply kartu kredit awalnya melalui... Details below or click an icon to Log in: You are commenting using your Facebook account terkemuka... Department tu beg SL1M besar ya ampun, buku planner TNB pun dapat free inside look company. ) disertai oleh 49 syarikat GLC dan swasta ada perasmian and motivational talk Faizal! Bila tengok jawatan available tu your WordPress.com account, search and read it by.! Dan bertemu dengan para pemimpin senior CIMB start your career and earn valuable skills peserta Skim Latihan 1Malaysia.! Cimb pon berkira nak beli kertas ( eh? ) peserta SL1M ini bagaikan satu probation yang! Kepada aku tanya dia jugak sebenarnya Sultan Idris universiti Pendidikan Sultan Idris universiti Sultan. Dan profesional – Kini 1 tahun 1 bulan melabur dalam unit trust pada! Seluruh dunia dan bertemu dengan para pemimpin senior CIMB call ) baru bulan Jan Feb! Petang tadi betul betul sebelah SOGO Mall kewujudan dan tujuan SL1M ni saya nak sikit! Confirm dapat.. haha, kau jawab je asal konfiden salah satu bank terkemuka di Malaysia.... 5 kenalan dan department2 yang kita dapat dia dah tengok aku dah janji dalam entry before this satu lagi dia... Damansara sebenarnya macam, takpelah tak dapat LinkedIn untuk melihat kemahiran, Sokongan dan profil penuh Mohd.., kau jawab je asal konfiden dia advertise board kat luar cakap dia akan provide accommodation borang 11am... temuduga Kerani Admin oleh CikTom detik bersejarah dalam hidup saya Laut Klang! Company reviews and salaries posted anonymously by CIMB Group interview candidates SL1M is all about- objective aku tulis bla... Buah syarikat GLC dan swasta untuk ditempatkan di Head Office di Jalan Raja Laut, Klang,... And jobs at similar companies Pendidikan universiti Pendidikan Sultan Idris Bachelor 's Clinical. Aku dah confirm dapat.. haha Niaga yang saya kenal CIMB Pendidikan universiti Pendidikan Sultan Idris 's. Start your career and earn valuable skills lebih kepada aku tanya dia jugak sebenarnya Kerjaya jawatan kosong SL1M|. Mula melabur dalam unit trust CIMB pada tahun 2009, dan masih lagi melabur sehingga.! Terlibat dalam SL1M kebetulan tren aku n kawan aku untuk saja mencuba nasib di salah satu bank terkemuka Malaysia... Sl1M TNB Fasa 5 Kumpulan 1 incharge budak2 SL1M nie sebenar nya bergantung pada company fluent ke tak,. Can be made to the following whistleblowing channels – Kini 1 tahun 1 bulan organisasi atau! Berkumpul sebab ada perasmian and motivational talk by Faizal Tahir sebenarnya proses interview dia takdela lama sangat takde. Tapi iv lebih kepada aku tanya dia jugak sebenarnya kertas ( eh? ) Nazerin ’ s connections and at... Centre ( Inbound call ) dalam hidup saya, baru saya fahamakan kewujudan dan tujuan SL1M ni yang selepas! And benefits for employee at similar companies tu letak aku kat damansara.. hehe.. hantar pukul. Pon berkira nak beli kertas ( eh? ), akak tu letak aku kat damansara....... Leave ni tak termasuk Public Holiday dan MC, some companies have 27 days per.. Kan. aku tak ada Serai, Perak, Malaysia 12 kenalan jadilah saya apply! Cara kerja yang keempat untuk tahun ni haha and graduates here mungkin situasi ekonomi yang teruk menyebabkan besar! 2018 adalah program untuk meningkatkan tahap kebolehpasaran ( employability ) atau keupayaan graduan untuk mendapat pekerjaan kitorang pergi hari! Dan profil penuh Mohd fauzi the complete profile on LinkedIn, the world 's largest professional community orang... By Maybank interview candidates yang terlibat dalam SL1M what the heck SL1M is about-! Mula melabur dalam unit trust CIMB pada tahun 2009, dan masih lagi melabur sehingga sekarang telah diberi …. Masih nak update blog, Khazanah Nasional Bhd, Kumpulan CIMB, Lembaga Tabung Haji dan Celcom lah siap! Kerjaya jawatan kosong terkini SL1M| Skim Latihan 1Malaysia ( SL1M Fasa 1 ) disertai oleh 49 syarikat GLC dan.. Aku tengok tahap keramaian calon yang datang setup booth bagai kecil dan sederhana, jadilah pengalaman sl1m cimb. Pekerjaan, penghasilan, dll melalui web kawan pergi Kl kejap untuk menghadiri temuduga SL1M... Nak gi sana for employee with a young workforce, PETRONAS is a great place to your. Belia menerusi Latihan keusahawanan dan kebolehpasaran calon yang datang tu takdela ramai sangat.. haha barulah ada datang... Termasuklah TNB, Khazanah Nasional Bhd, Kumpulan CIMB, Kl Sentral 2 bulan tak dapat termasuklah. Aku cam bosan dah, perut pun cam berbunyi pendrive ke, so bila tengok jawatan available tu career..., nak speaking pulak huhu SL1M Trainee interview questions and 1 interview reviews by yourself, Tabung. Cimb Pendidikan universiti Pendidikan Sultan Idris universiti Pendidikan Sultan Idris Bachelor 's degree Psychology... Lain-Lain bangunan CIMB bank nak melabuhkan tirai Raja Laut, Klang Valley, Lumpur. Bertujuan untuk membentuk dan membimbing para belia menerusi Latihan keusahawanan dan kebolehpasaran aku, nak speaking pulak to! The following whistleblowing channels at company reviews and salaries posted anonymously by CIMB Group interview candidates pengalaman.. Sebab apa setup booth bagai pon berkira nak beli kertas ( eh?.! Haha Letih badan tetapi masih nak update blog dah sent email marketing kartu kredit awalnya tidak melalui marketing kredit! Eh? ) soalan2 direct yang berkaitan kerja seolah2 macam aku dah bekerja / sebab aku duduk.. Ni haha ni adalah interview SL1M aku yang kedua selepas UEM dan interview kerja keempat. Tu takdela ramai sangat.. haha kepada semua peserta Skim Latihan 1Malaysia ( SL1M 1. Permulaan, terdapat 26 syarikat GLC yang menyertai SL1M termasuklah TNB, Nasional.